Health. Fashion. Lifestyle.... by Ceca Savić

Prava istina o skidanju sala! Bez laži, glupiranja i tabu tema!

Ćao devojke!

 

U zadnje vreme dosta vas mi se javilo u privatnim porukama da pita kako da skinete salce sa ruku i nadlaktica, jer ste i same primetile da su moje ruke sada tanje i seksi. Neke pažljivije od vas su viđale flastere na mojim rukama na nekim prethodnim postovima i pitale su se da li sam njih koristila za skidanje obima ruku, kako sam ih nabavila i gde se mogu kupiti. Da, uspela sam da skinem obim ruku. A danas ću vam objasniti i kako. 

Pre nego što sam odlučila da napišem ovaj post, bila sam malo zabrinuta. Već sam videla koliko mržnje će se pojaviti prema meni nakon objave. Mogu ja da budem savršena devojka sa Instagrama, ali bih više volela da budem čovek i pomognem svima vama koji imate problem, koji sam i ja imala do nedavno. Mislim na odvratne mlohave ruke, pune sala, koje ne dozvoljavaju da obučeš haljinu na bratele jer izgledaš kao morž.

 

Koliko puta ste čule da samo treba biti uporan ako želiš da skineš salo. Vežbe, dijete, najbolje bi bilo pretplatiti se na neki ketering koji drži preskupi nutricionista i unajmiti ličnog trenera. Sigurno ćete uspeti! E, pa nije baš tako.

 

Korigovanom ishranom, smanjuje se prvenstveno abdomen, a salo na rukama ostaje. Treneri kažu da će pomoći vežbe sa tegovima, ali viđala sam moje drugarice koje su postale kao bodibilderke od takvih vežbi. Ne želite da vam ruke budu mišićave i krupne, već tanke i ženstvene.

 

Sve ste pokušali, ali nigde nema rezultata?

 

Znate zašto ne možete uspeti? Zašto ja nisam uspevala? Zato što sam imala komlekse. Ležimo na kauču po ceo dan, gledamo savršene ljude u savršenom svetu na Instagramu. Svi su uspešni, lepi, mladoliki i srećni. Slikaju se u dizajnerskoj odeći koju većina nas ne može da kupi. Hvale se markiranom garderobom na svojim vitkim telima, a mi ih gledamo i patimo što nismo na njihovom mestu.

 

Izbacuju stori iz teretane i pričaju o zdravom životu, kako treba vežbati svaki dan. Baš ih briga, oni imaju sve vreme sveta, zarađuju na lajkovima i pratiocima. Da i ja zarađujem na taj način imala bih sve vreme sveta da spremam zdrave obroke, da obedujem po pet puta dnevno mango i proteine, ne bih morala da idem na posao. Samo bih trenirala, fotkala se i pričala drugima kako je super živeti zdravo.

 

Moj život je mnogo drugačiji. Doručak jedem na putu do posla ili naručujem sa kolegama iz lokalne picerije, uveče volim da se opustim uz grickalice, dok gledam seriju. Između posla i serije brinem o detetu, mužu, mački… Čistim svaki dan, idem u nabavku, spremam obroke za njih, dete treba izvesti na svež vazduh. Jednostavno nemam vremena za sebe! Nemam snage pratiti savete ovih mudraca sa društvenih mreža koji uporno govore da moram napokon da počnem da BRINEM O SEBI! Da li se prepoznajete u ovoj priči? Verujem da vas ima mnogo. Da li vas nervira to što nam se servira savršen život, a niko ne priča o realnim problemima i svakodnevnici u kojoj nemaš ni pet minuta slobodnog vremena.

 

Bez dijete, bez vežbi… bez smisla?

 

Ovaj uvod sam napisala jer sam svesna da je moja metoda jako kontroverzna i da će me sigurno napasti razni fitnes gurui, jer pričam sve suprotno od njih. Moj život se uopšte ne uklapa u ono što gledate na Instagramu. Nisam proveravala težinu svaki dan, nisam jela dve liske zelene salate sa parčetom piletine, nisam išla u teretanu kod privatnog trenera. Samo sam malo korigovala ishranu i to je sve što sam menjala u svom načinu života. Da li mi je žao? Baš suprotno – tvrdim da sam donela najbolju odluku u životu.

 

Nije mi smetala težina, čak sam i volela svoje obline, jer nije sve ni u izgledu. Ali ruke su mi bile kao dva balvana. Baš onako masne i neprivlačne. Muž mi nije prebacivao, imam super drugarice. Ponekad bi mi bilo krivo kad bih videla recimo neku lepu haljinu bez rukava u butiku, koja mi nije stajala lepo jer ovi moji bicepsi od sala uvek dođu do izražaja. Međutim vratila bih se kući, pojela bih nešto slatko i odmah bi se oraspoložila. Takva sam, kakva sam. Shvatila sam da nisu dijete za mene. Nemam vremena za to, a nemam ni želju. Ne volim da vežbam. Moja deviza je bolje umreti sitan i srećan, nego mršav, nervozan i gladan. Što da se mučim? Uostalom, ne mogu ni svi biti mršavi.

 

A onda se desilo nešto zbog čega sam morala da promenim mišljenje!

 

Muž i ja smo se venčali na brzinu, jer sam ostala trudna. Nikada nisam ni htela neko veliko venčanje, Saša i ja smo se lepo slagali, dobili smo sina, koji je od samog starta bio zdrava i lepa beba. Jeste da sam morala da se vratim na posao kada je imao osam meseci, ali mama i svekrva su mi pomagale oko njega. Saša i ja živimo u našem stanu koji je on nasledio od babe i dede. Dakle imam jedan sređen i stabilan brak, slavlje mi nije toliko bitno.

 

Nisam znala da Saša ima druge planove.

 

Predložio je da napravimo sinu prvi rođendan, s obzirom da nismo imali našu svadbu. On bi voleo da se proveseli sa našim porodicama i prijateljima. Kapiram da bi mu to mnogo značilo, pa sam pristala. Odmah smo krenuli da planiramo veselje, tražili salu, muziku… Sve smo se dogovorili na brzinu, trebalo je završiti sve do rođendana, do kojeg nas je delilo samo par sedmica.

 

Pogledajte ovu odvratnost! Ovo ja pokušavam da nađem neku lepu haljinu za sinov rođendan!

Kako ću ja ovako debela pored mog zgodnog muža?

 

 

Tek kad sam počela da tražim lepu haljinu za veselje, krenuli su mi kompleksi. Gledala sam svog muža, onako zgodnog u svečanom odelu i pitala se šta li je on video na meni. Znam da mi je dosta devojaka zavidelo na njemu. Uvek sam bila malo krupnija, ali obline su mi lepo stajale. Međutim sa rukama nisam znala šta ću. Sve haljine sa rukavima su izgledale babski, u njima sam bila kao neka tetka. Svaka mladalačka i lepa haljina, bila je ili korset ili na bretele. Počela sam da mrzim svoj izgled i poželela da budem vitka i mršava. Pre svega da imam normalne ruke.

 

Izgledala sam kao neka sredovečna tetka

 

Isprobala sam haljine sa rukavima, koje pokrivaju moje salo na nadlaktici. U njima sam izgledala kao neka sredovečna tetka. Probala sam kombinacije sa uskim rukavima, koji su malo lepši, ali su se i u njima nadzirale moje krupne ruke, pa mi ni to nije stajalo. Kad moj sin bude porastao i kad bude gledao slike sa svog prvog rođendana, rećiće mi: ,,Ko je ova baba što me drži u naručju?” Nisam želela da se to dogodi.

 

Poludela sam. Ceo život živim u uverenju da je svako telo savršeno na svoj način, ali ipak… Probala sam jednu haljinu, drugu… Treća mi se svidela, imala je male, kratke rukave, ali opet su se nadzirale mlohave ruke. Nakon četvrte haljine, rasplakala sam se pa sam otišla napolje. Plakala sam kao kiša. Moj muž i ja ćemo na ovom veselju izgledati kao lepotica i zver, samo sa obrnutim ulogama. Kao lepotan i zver. Da, tako sam sebe videla, kao zver…

 

Zadnja šansa: spasila me drugarica…

 

Milena je moja dobra drugarica još od detinjstva. Odrasle smo u istom naselju. Znam da je uvek bila pomalo debeljuškasta, imala je jake i krupne ruke. Tukla je sa njima dečake kada bi nas dirali, i svi su je se plašili hahahaha. Primetila sam da se dosta promenila u poslednjih pola godine. Smršala je,a ruke su joj bile tanke kao kod balerine. Nije bila ni na kakvoj dijeti, a sigurno nije išla ni u teretau. Samo je stavljala na sebe neke flastere, koje je našla na internetu.

 

Zbog tih flastera smo se i posvađale. Nije mi bilo jasno kako jedna žena koja je završila farmaciju sme da lepi na sebe tamo neke flastere i ugrožava svoje zdravlje. Tvrdila je da su 100% prirodni i da tu nema nekih neželjenih efekata, a skidaju salo tamo gde se zalepe. Ja sam joj rekla da je neodgovorna te da ne brine se o svom zdravlju. I evo sada sam saterana u ćošak i moram da je molim za pomoć. Hoću da uradim nešto sa ovim ogromnim rukama.

 

Nazvala sam je i odmah zamolila da mi kaže gde da kupim one njene flastere. Naravno, rekla mi je svašta, ali na kraju mi je poslala link. Samo mi je to bilo bitno jer sam bila očajna.

 

Naručila sam…

 

Paket je došao posle par dana. Flasteri nisu izgledali ništa posebno, teško mi je bilo da poverujem u njihovu efektivnost. Ali dobila sam veliki popust, tako da ih nisam puno platila. Milena je rekla da sam imala sreće, jer popust skoro nikad ne daju, pošto je jako velika potražnja.

 

Uveče nakon tuširanja, nalepila bih flaster na moje salce na ruci i tako prespavala. Na uputstvu piše da se mogu nositi 6-8 sati dnevno. Inače se mogu koristiti i na nekim drugim delovima tela, gde imate problematično salo, koje ne možete da skinete. Bitno je samo da mogu da obuhvate dobro površinu na koju će da deluju.

Neću se izmotavati ali stvarno – odmah su se videli prvi rezultati. Dok sam noću spavala i odmarala, salo se skidalo. Nakon nekoliko dana upotrebe napokon sam mogla da uočim razliku, ruke su mi postale vidno tanje! U sastavu flastera zaista ima puno prirodnih ekstrakata – osim što skidaju salo, utiču i na detoksikaciju organizma, što zapravo i stimuliše mršavljenje. Imala sam takođe više energije. Obim ruke se smanjivao brzinom svetlosti.  Osim haljine za rođendan, kupila sam i gomilu drugih stvari jer sada mogu da otkrijem ruke: majice, korsete, topiće…

 

Kad sam nazvala Milenu i ispričala joj kako napredujem, nije bila iznenađena. ,,Da si me slušala na vreme, do sada bi bila riba i po. Kao da sam ja luda, valjda znam kao farmaceut šta je dobro a šta nije”.

 

Obećala sam Mileni da više nikada neću uzimati njene savete zdravo za gotovo.

 

Moj srećan kraj:

 

Na rođendanu mog sina je bilo prelepo i svi su mi rekli da izgledam sjajno. Da imam neke elegantne pokrete rukom, kao da sam Vojvotkinja od Kembridža. Hahahaha. Pa ja sam uvek imala takve pokrete, samo od debljine nisu dolazili do izražaja. Neverovatno koliko žena izgleda lepše kad nema salo na nadlaktici. Žene sa krupnim rukama deluju kao da su u nekom obezbeđenju.

 

Moj muž ne voli da ga prikazujem javno na svom blogu, a oboje smo za to da se slike dece ne smeju kačiti na internet, zato nisam sada u mogućnosti da vam pokažem forku svoje prelepe haljine. Mada mogu vam reći da sam izgledala kao milion dolara. Mislim i da se Saša još više zaljubio u mene.

 

Za svaki slučaj, nakon rođendana sam otišla na sistematski pregled da se uverim da li je sve u redu. Svi rezultati su mi bili dobri, nikad u životu nisam bila zdravija. Tako sam bila i 100% sigurna da flasteri nisu ostavili nikakvu posledicu po moje zdravlje, a to mi je najbitnije.

 

Flastere za skidanje sala sam naručila na ovoj stranici:

 

AUTORKA BLOGA:

Ceca Savić

Untitled design

Majka i supruga. Volim život i jednostavna rešenja. Žena koja voli oldschool vrednosti i lagan život. Volim da pišem, pa sam zato i pokrenula blog. Preporučujem ne samo da ga čitate, već da komentarišete i delite vaša iskustava! 🙂

Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Violeta

Ceco, kraljice, obozavam te! :* procitala sam sve tekstove sa tvog bloga

Katarina

Svašta, ti nisi ženo normalna. Kao muž mi je previše zgodan, pa moram i ja da smršam. Nisam hejter ali stvarno. Nabijaš komplekse drugima sa ovim postomma uz to još taj očaj – prvo se svađa sa drugaricom [to koristi flastere, nakon čega je zove da je pita gde je kupila hahaha

Nadica

Svaka vam cast Katarina

cana

Nije u redu što osuđujete ženu, koja nam se ovde otvorila u vezi sa svojim strahovima i nedoumicama. Svaka od nas se nekad osećala nesigurno u vezi sa svojim telom i izgledom, pomišljala na sve i svašta, možda i grešila u nekim stvarima. I to su normalne stvari koje treba da prihvatimo i kod sebe i kod drugih, to je život. Ali već smo navikli da je žena ženi vuk i umesto da se medjusobno podržavamo mi napadamo jedna drugu.Ceco ja vam u potpunosti razumem i hvala što ste bili 100% iskreni, uvek je lakše kada znam da se još neko osim mene ponekad oseća nesigurno, lakše mi je da prihvatim to osećanje. Puno sreće i ljubim vas!

Ceca Savić

Cano, divno ste! Navikla sam na hejtere, a iskreno i ne obraćam pažnju na njih kada mi neko poput vas pruži reči podrške. Kao što sam napisala na početku teksta, svesna sam da će biti teških reči, ali ja sam 100% iskrena i ne mogu drugačije. Nisam ,,savršena devojka sa Instagrama” i ne želim to da budem, ono o čemu pišem na svom blogu je pravi život. Kome se sviđa, neka čita, kome se ne sviđa, ne mora. Ljubim vas i hvala na rečima podrške.

Tea

Cecili bas ti se vidi promena na rukama. Pusti hejtere neka laju.

Jelena

Gde se moge kupiti ovi flasteri?

ana

@Jelena na dnu strane imaš link, ostavila je Ceca. Piše i da je na popustu, ja sam uzela dva pakovanja, jako je povoljno.

Olja

A mislila sam da samo ja koristim ove flastere.

Valentina

Napokon da nadjem neko resenje za ruke, a da nisu vezbe sa tegovima od kojih se samo nabildujes.

Ivana

Smešno mi je jer cela moja porodica koristi ove flastere, hahaha. Prvo ih je koristila moja mama, pa ih je dala mojoj starijoj sestri, pa ona meni. Niko od nas vise nema salo na rukama i opustene nadlaktice. Niko nije imao ni nuspojave. Uglavnom radi. Ceo život sam gojazna, tek sada znam šta znači živeti život punim plućima.

Angelina

Aktivno sam igrala balet do svoje dvadesete godine i naglo prestala zbog povrede. Tada sam se ugojila 15kg. Vremenom sam uspela da smrsam malo, skinula stomak, ali nisam uspevala da povratim one tanke ruke kakve imaju balerine. Ovi flasteri su mi napokon pomogli.

Petra

Naručila sam, videćemo da li funkcionišu!

Marica

Ovo radi, potvrđujem. Obim ruku se smanjio za 3cm. I ja sam stavljala uveče kad spavam, tako mi je bilo lakše.

Jaca

Javi, molim te

Katija

Gledam sada sastojke ovih flastera. Pelin, nana, đumbir… Pa da, đumbir topi salo, to je odavno poznato. Verujem da su flasteri dobri.

Zorana

Devojke, požurite sa naručivanjem, daju popust od 25% danas. Naručila sam dva pakovanja. Jedva čekam da probam.

Koka

Ceco drago mi je da si uspela, ti si primer na koji treba da se ugledamo. A sad jos jedna beba da dodje da sin ima bata ili seku.

Djurdja

Šta vi ima nju da savetujete, možda žena ne želi više dece.

Daca

Ženeeeeee, moji flasteri su stigli, večeras krećem sa tretmanom

3.jpg
Jelena

Pa ako skidaju salo sa ruku zašto ne bi mogli da butina ili stomaka !? Onako samo pitam…

Ceca Savić

Ćao Jelena! Za stomak, butine i druge ,,veće“ delove tela postoje i veći flasteri, kako bi obuhvatili veću površinu. Njih planiram takođe da isprobam, ali su mi rekli da ih trenutno nemaju na stanju. Meni iskreno nije bila frka jer mi se haljina širi od struka na dole, pa mi pokriva ove problematične delove tela, ali svakako ću i to da regulišem. Hitnije mi je bilo da rešim problem sa rukama, jer sam izgledala kao Rambo. Čim isprobam flastere za stomak, objaviću tekst i o tome. 

ZAKLINA MILENKOVIC

HELLO SVIMA! SAMO DA SE JAVIM, KORISTIM IH 5 DANA IMAM OKO POLA CM MANJE U OBIMU RUKU. SACEKACU DA ISTROSIM CELO PAKOVANJE PA CU POSTAVITI SLIKE PRE I POSLE…

21.jpg
Nera Vučković

Poručila sam, pa šta bude. Koristile su moje dve drugarice, kažu da im je pomoglo i stvarno se vidi da su im ruke tanje.

Sladjana Pajovic

Covece svi pricaju o ovim flasterima, procitala sam kod jos nekih americkih blogerki, jedna je imala snimak, snimala ruke svake sedmice i tako mesec dana da pokaze kako je smanjila salo.

Scroll to Top