Revolucionarni proizvod

Pomagalo koje olakšava život teško pokretnim osobama, ali i onima koji se o njima brinu!

Autor: Snežana Pantović    |     Objavljeno u četvrtak, 11. avgusta 2022.

Svaka deseta osoba je slabo pokretna, od toga je većina u poznim godinama. Znači da ti pacijenti imaju otežano ustajanje i potrebna im je pomoć negovateljice ili gerontološkog radnika. Mnogima pomažu mlađi članovi porodice, poput dece ili unuka.

Pažnja: Svi ste u opasnosti!

 

Podizanje slabo pokretnih osoba je muka i za njih same, ali i za osobu koja brine o njima. Naročito ako je osoba koja brine krhke građe. I sam pomagač se muči, vremenom mu se mogu javiti problemi poput kile, kičmenih problema, bola u leđima, bola u rukama i zglobovima, itd.

 

Posebno su ugroženi gerontološki i medicinski radnici koji provedu čitav radni vek brinući o slabo pokretnim osobama. Zamislite da provedete 30-40 godina radnog staža pomagajući invalidima da ustanu iz kolica, kreveta, automobila… To znači svaki čas podizati veliki teret. Zamislite šta to čini vašoj kičmi.

 

Pomagači podižu pacijente od 70 pa sve do 130 i više kilograma

 

Treba imati u vidu da slabo pokretne osobe često imaju problem sa viškom kilograma, upravo jer nisu u mogućnosti da više šetaju ili da se bave sportom. To je veliki napor za onog ko se brine o pacijentu. Zato je briga o slabo pokretnim osobama tako težak posao, kojeg će se retko ko prihvatiti.

 

A ako je pomagač pacijentov član porodice, tipa roditelj ili supružnik, pacijentov bol nije samo fizički, već i emotivan. Pacijent ne želi da njegova voljena osoba toliko pati, a i sam je tužan jer je zavistan od tuđe pomoći, naročito ako primeti da je i osobi koja brine o njemu čitava situacija teška i naporna.

 

Pacijenti čine veliki napor u momentu kada treba da se pridignu i ustanu, pogotovo na zadnjem delu kičme. Poseban problem pravi ustajanje sa zemlje ( recimo na pikniku ili plaži ), izlazak iz automobila i slično. Na svu ovu muku mogu se javiti novi bolovi izazvani naporom prilikom pridizanja. Često ih pomagači drže ispod pazuha i pridižu što izaziva nelagodan osećaj žuljanja u ovom delu tela.

 

Kada bi samo postojao način da se ovaj težak posao olakša!

 

Ne brinite postoji! Grupa stručnjaka iz oblasti ortopedije, u želji da olakša posao i sebi i pacijentima, kreirala je specijalno pomagalo za podizanje slabo pokretljivih osoba.

 

Najpre su napravili nekoliko komada za sebe, međutim, njihove kolege sa klinike su bile oduševljene, a pacijenti srećni jer im je spravica omogućila lakše pridizanje, bez napora i bola.

 

Tako se došlo na ideju da se pomagalo usavrši, da se napravi od boljih materijala i pošalje i na druge kliknike da bi se posao sa pacijentima obavljao lakše i sigurnije. Ova simpatična spravica zove se Pro Lift Aid i funkcioniše na sledeći način:

Proizvod dugo nije bio dostupan običnom svetu!

 

Pro Lift Aid se dugo koristio samo na pojedinim ortopedskim klinikama i nije se mogao kupiti. Međutim, zalaganjem lekara koji su smatrali da svi pacijenti imaju pravo na adekvatnu negu, danas se proizvod može nabaviti i za kućnu upotrebu.

 

Pre svega zato što je bezbedan i za pacijenta i za pomagača. Korišćenjem Pro Lift Aid-a nema opasnosti od javljanja drugih zdravstvenih problema kod obe strane.

 

Ovo pomagalo je, pre svega, pametno dizajnirano, reč je o čistoj fizici. Uz pomoć poluge se mnogo lakše podižu teški predmeti, pa je isti zakon primenjen i prilikom kreiranja Pro Lif Aid-a. Nema napinjanja i cimanja koji se mogu odraziti na kičmu, sa lakoćom se podižu i pacijenti sa prekomernom kilažom.

 

Pro Lift Aid je napravljen od lakog, a izdržljivog materijala i trpi težinu i preko 180kg. Pri tom ga možete nositi sa sobom svuda: u šetnju, na plažu, pa putovanje… Ne zauzima puno prostora, a pruža veliku pomoć.

Zašto svaka kuća treba da ima Pro Lift Aid?

Pro Lift Aid je pomagalo koje svima olakšava život, čuva zdravlje i nije zahtevno za održavanje. Bilo da se radi o trajnoj dijagnozi ili privremenom oporavku od posledica preloma, Pro Lift Aid će pomoći da pacijent ne ugrozi svoje zdravlje, kao ni da se kod pomagača ne jave posledice podizanja pacijenta.

 

Pro Lift Aid ima nekoliko bitnih prednosti:

Ručke koje se ne klizaju:

Dovoljno je samo čvrsto držati se i nema opasnosti od proklizavanja. Jedna ručka je širine oko 11cm, što je sasvim dovoljno za šaku bilo koje veličine.

Lak je za čišćenje i održavanje.

Recimo ako se koristi na klinici za više pacijenata, bez problema ga možete prebrisati bilo kojim dezinfekcionim sredstvom, a može se prati i sa vodom. Brzo se suši i odmah je spreman za naredno korišćenje.

Proizvod je dugotrajan.

Ne oštećuje se prilikom upotrebe, čak ni kada trpi veliki teret i opterećenja. Ovo je zaista dugoročna, a mala investicija.

Ne zauzima puno prostora

Lako se pakuje, nije težak, možete ga nositi bilo gde, kako bi vam u svakom trenutku bio dostupan.

Pro Lift Aid olakšava, ne samo podizanje, već i svkodnevni život i obaveze, kako pacijentu, tako i njegovom i pomagaču. Doprinosi očuvanju zdravlja sprečavajući da dođe do dodatnih komplikacija, čuva vaše dobro raspoloženje.

 

Ovo je neverovatna priča gospođe Jasmine (46) iz Frankfurta na Majni

 

U Srbiji sam radila kao medicinska sestra na ortopediji deset godina. Podizala sam sama pacijente, sa svojih 55kg. Vraćala sam se kući umorna, bolele su me ruke i noge. Deca su mi tada bila mala, zamislite majku koju toliko bole ruke i ramena da ne može da uzme svoju decu u naručje.

 

Moj suprug je predložio da 2015. pređemo da živimo u Nemačku. Dala sam otkaz u bolnici i pronašla posao kao gerontološka sestra u jednom staračkom domu u Frankfurtu. Znala sam da me čeka isti posao. Stari ljudi su teško pokretni, moraću ponovo da podižem druge ljude, od kojih pojedini imaju i preko 100kg.

 

Već prvog dana, moja šefica mi je dala Pro Lift Aid. Nisam znala šta je to, ni čemu služi. Objasnila mi je da se time služe kada slabo pokretni pacijenti treba da ustanu. Pošto sam tada slabo znala nemački, nisam se raspitivala dodatno, ali sam morala da poslušam i držim ovu spravu blizu sebe u slučaju da nekom treba da pomognem.

Istog dana, videla sam jednu od svojih koleginica kako sa Pro Lift Aidom podiže nekog dedu. Dobro je, sada znam kako se koristi.

 

Međutim, nisam videla nikakvu svrhu u tome. Nisam znala kako funkcioniše, ni zašto je bitno da ga koristimo. Sve dok mi se nije pružila prilika da ga i sama iskoristim.

 

Jedna baka u domu me je zamolila da joj pomognem da ustane kako bi otišla do kupatila. Krenula sam da je pridržim za pazuh, ali ona se pobunila. Znam da pacijenti to najviše mrze, jer ih tuđe ruke žuljaju, imaju osećaj kao da im neko čupa ruke iz ramena, ali nama pomagačima je to najlakši način da nekog pridignemo. Pocrvenela sam jer je stara Nemica počela da mi gunđa, a onda sam se setila ovog pomagala.

Moje ,,društvance" iz doma. Više od polovine njih treba pomoć prilikom ustajanja.

Uzela sam Pro Lift Aid pružila joj jednu stranu, a ja sam uhvatila za drugu. Kad sam se uverila da se obe čvrsto držimo, lagano sam je povukla krećući se unazad i starica je polako ustala, kao da je balerina. Neverovatno! Nisu me zabolele ni ruke, ni leđa. Tako je lako za korišćenje.

 

Nimalo se ne mučim dok brinem o svojim štićenicima u domu. Da sam znala da ovo čudo postoji, koristila bih ga već od prvog radnog dana u bolnici. Sva oduševljena sam pričala mužu o tome, kako jedan običan predmet toliko olakšava posao, a on mi se smejao: ,,Pobogu ženo, pa jesi li ti imala fiziku u školi? Znaš da se uz pomoć poluge lakše podižu teški predmeti, pa i ljudi“.

 

Toliko sam oduševljena sa Pro Lift Aid, da sam kupila još tri, četiri komada i poslala svojim bivšim kolegama na ortopediji. Zahvalni su do neba. Baš u to vreme, jedan naš lekar se povredio na skijanju, bio je tri meseca u gipsu i koristio je Pro Lift dok se nije oporavio. Poslednji put kada smo bili u Srbiji, odnela sam jedan i prijateljici, koja brine o svojoj staroj majci. Toliko su mi zahvalni, a meni je lepo kad znam da sam nekom olakšala brigu o voljenoj osobi.

Pro Lift Aid uvek naručujem na zvaničnom sajtu, zato što sam 100% sigurna da dobijam originalni proizvod. Dali su mi poverenje od samog starta, jer su mi rekli da mogu da vratim predmet u roku od 14 dana ako ne budem zadovoljna. Šta, bre, ako ne budem zadovoljna, hahahaha. Ovo je pravo čudo! Ne bih ga vratila ni za šta na svetu.

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran

Evo još jednog zadovoljnog medicinskog radnika. Radim kao bolničar sa starima i bolesnima uglavnom. Većina u kolektivu su žene, i kad treba da se pridigne neki podgojeni deda ili baba, one mi kažu „Hade ti Zoki odvedi ga, jači si“. Jači malo sutra, gde je sada ravnopravnost polova. Bunim se, ali nikad ne odbijem. A starci kukaju, ne mogu da ustanu. Onda sam na internetu našao ovu zgodnu stvarčicu i sada ih sve sa njom podižem. Lakše i njima i meni. Kupile i koleginice posle.

GAGA

AJDE BRE STA KUKAS BUDI DZENTLMEN

Zoran

Svi kao ravnopravnost ovo ono, a kad treba da se zapne onda ti Zoki budi džentlmen. Ma nemojte. Vi žene ste mnogo opasne.

Jelena

Pro lift mi je mnogo olaksao brigu o roditeljima. Oboje su skoro nepokretni. Kao njihovo dete bilo mi je jako tesko da ih gledam kako se muce.

Marijana

Razumem gospodju Jasminu, kao neko ko radi kao gerontoloska sestra, teze mi je da podizem pacijente nego da ih kupam.

Bojan

Deluje zanimljivo, a bas ovako nesto mi treba. Narucio sam i treba da mi stigne. Inace sam igrao nagradnu igru i dobio sam 5% popusta tako da sam prosao jeftinije.

Ermina

Zavrtela sam točak i dobila 50% popusta. Šta sad?

Vaso

Ermina, pogledajte mejl. Stićiće vam kod i link koji vodi ka daljoj kupovini. Kada kliknete na link prebaciće vas na narudžbenicu. U narudžbenicu ukucate svoje podatke kako bi vam isporučili predmet i kod kako bi se obračunao popust. Vrlo jednostavno.

Milenko

Običan komad plastike mogu da uzmem bilo kakvu motku i da s njom podizem 

Danka

Kao ortoped ne bih vam to savetovala. Portable Lift Aid je dizajniran tako da bude bezbedan za pacijenta, da može čvrsto da se uhvati i pridigne, da mu ruke ne skliznu i ne padne što može da bude jako opasno. Ručke od ove sprave su napravljene tako da ruka lepo prijanja i pacijent se pridigne bez straha da će da padne. Jedino je bitno da pacijent može da se drži čvrsto i da bude koliko toliko stabilan u rukama. Mi na ortopediji koristimo ovu spravicu i preporodili smo se otkako smo saznali za nju.

A1bc9bffd829742a584bf5a1d49c0c15ap.jpg
Slavka

Imam slabo pokretnu majku. Sestra i ja vodimo racuna o njoj i placamo zenu. Sve smo nekako radili ali smo je tesko podizali. Uhvatimo je ispod pazuha i dizemo a nju zulja. Srce mi se cepalo za moju mamu koja se u zivotu zrtvovala za nas i nije zasluzila ovakvu starost. Sreca pa je moj sin doneo ovu spravu sada nam je svima lakse.

Scroll to Top